clock menu more-arrow no yes

Filed under:

One Part of NYU's Greenwich Village Blueprint Approved

New, 6 comments

One of the least controversial parts of NYU's big plans for its Greenwich Village superblocks is the makeover planned for the open space between I.M. Pei's Silver Towers, but residents still found things to complain about when the new landscaping, dog run, toddler playground and more were presented to the community board. No matter, the Landmarks Preservation Commission has just approved NYU's application, a nod needed because the space between the towers was included in the somewhat surprise landmarking of the post-war complex back in 2008. There was testimony from the public both for and against NYU's plan, with some bringing up the school's larger expansion ambitions. But that's outside the LPC's purview, and so on this day, Silver got the gold.
· NYU Pitches Spaces for Puppies and Toddlers; Neighbors Object [Curbed]
· NYU Expansion coverage [Curbed]