clock menu more-arrow no yes

Filed under:

MTA Tries a New Disguise for Its Fake Village Townhouse

New, 17 comments

The early reviews of the MTA's proposed subway ventilation plant at Mulry Square were so unenthusiastic the agency went back to the drawing board to revise the townhouse-like faux-cade. Last night, the MTA presented the latest version to a Community Board 2 subcommittee, and that version is above. As the GVSHP blog explains, the design still calls for a faux-cade over a concrete box, but the facade is shorter this time around, and the windows have actual glass. Adds a certain realism, no? The MTA's latest plan also calls for the 9/11 commemorative Tiles for America to be embedded into the concrete around the building's base. The LPC has a purely advisory role in the design and will give the MTA its feedback next week. Our verdict: it can still never be as good as the one in Brooklyn Heights.
The view from Greenwich Avenue:

The older version of the plan:

· Final MTA Mulry Square Vent Plant Designs Unveiled [GVSHP]
· Mulry Square coverage [Curbed]